fredag 23 januari 2009

Korvrisotto

Korvrisotto 4 port

1 gul lök
1 tsk olja
2 dl långkornigt ris
3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 förpackning krossade tomater300 gr
korv ( vi brukar ha falukorv om barnen ska äta och kryddigare sorter om det bara är til oss)
salt och svartpeppar

skala och hacka löken, fräs den i olja på låg värme i en kastrull. rör ner riset och späd med vatten + buljong, låt det koka upp. Blanda i tomatkross och låt koka på svag värme under lock tills riset är klart.Hacka korven i bitar och ha i den i grytan, smaksätt med salt och peppar. (ibland brukar vi ha i frysta grönsaker för att få det nyttigare och matigare)

//Anna-Lena

1 kommentar:

  1. Denna är PERFEKT för barn! Leo älskar den men oxå jätte god om man har kryddiga korvar! Är ett vv recept frå början som används flitigt hemma hos oss. Enkel och billig :O)

    SvaraRadera