Jättegod, lite krämig chokladtårta med lätt kaffesmak. Tar inte mer än dryga halvtimmen att slänga ihop, inklusive gräddningstid! //Lisa
8-10 bitar
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
2 1/2 dl socker
250g Kesella lätt
Garnering: florsocker
Servera med t.ex. vispad grädde och hallon.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, snabbkaffepulver, vaniljsocker och salt.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör sen ner Kesella och mjölblandningen.
Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbara kanter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Kakan ska inte gräddas för länge, då kan den bli torr.
Låt kallna. Pudra över florsocker och servera ev. med grädde och hallon.
//Lisa
fredag 16 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar