söndag 19 april 2009

Köttfärsbiffar med dijoncréme och rostade grönsaker

Detta är ett GI-recept men man kan ju lätt byta ut de rostade grönsakerna mot t.ex. potatis eller pasta. Jag föredrar grönsakerna till, tycker de blir så himla goda! Dijonsenap gör att biffarna blir lite extra kryddstarka. Mums!
4 pers.

Köttfärsbiffar

500 g köttfärs (alt. kalvfärs)
2 msk hackade färska kryddor, t.ex. basilika, persilja, timjan (jag brukar oftast använda torkade kryddor)
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 dl grädde (jag brukar ta matlagningsgrädde)
peppar

Rostade grönsaker
3-4 paprikor
1 rödlök
1 squash
(jag brukar byta ut 1-2 paprikor mot färska champinjoner och aubergine)
vallmofrö

Dijoncréme
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla ingredienserna till köttfärsbiffarna. Forma till biffar och stek i smör ca 5 min på varje sida.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg på en plåt. Häll över lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 15 min. Strö på vallmofrön när de är klara.
Blanda ingredienserna till dijoncrémen och servera med biffarna och grönsakerna.

//Lisa

1 kommentar:

  1. SÅ god rätt. Dijonsenapen gav verkligen smak och det va super gott med såsen och grönsakerna till. Kommer garanterat laga detta igen!!!!

    SvaraRadera