tisdag 23 juni 2009

Potatissallad med curryvinegrette

Jättegod potatissallad som är en klassiker hos oss under sommarmånaderna när färskpotatis finns. Är godast ljummen.

För 4 pers.

ca 600 g färsk potatis
250 g (frysta) hericots verts
1 rödlök
1 ask (250 g) körsbärstomater
hyvlad parmesanost
ev. 1 dl svarta oliver

Dressing:
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk curry
salt och svartpeppar

Koka potatisen och tina haricots vertsen. Låt svalna lite.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skölj och halvera tomaterna. Skär potatisen i mindre bitar i en skål, varva med haricots verts och lök.
Vispa ihop dressingen och häll över den. Vänd ner tomater (och ev. oliver) strax före servering. Strö över parmesanost.

//Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar