torsdag 19 februari 2009

Rosa laxbullar

4 pers.

Till laxbullarna:
ca 500 gr laxfilé (4 bitar)
1 liten purjolök
2 ägg
1 dl Kesella lätt
2 msk Maizena majsstärkelse
2 msk hackad dill
1 tsk torkad dragon
smör eller margarin
salt och peppar

Till såsen:
2 dl mjölk
2 dl lätt creme fraiche
1-2 msk hummerfond
1 msk hackad dill
salt och peppar

Skär laxen i tärningar. Strimla purjolöken och mixa ingredienserna till laxbullarna i en mixer till en jämn smet.
Forma jämnstora bullar med hjälp av en sked och fuktad hand. Stek runt om i 4-6 min/sida, lägg sedan bullarna åt sidan.
Häll såsingredienserna i stekpannan och låt koka upp. Lägg i laxbullarna och servera med pressad potatis.

//Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar