torsdag 26 mars 2009

Kebabfärsbiffar med bön och couscoussallad

Detta bjöd dom en fredag på ica... Smarrigt!!!!! Kul att göra nått nytt med köttfärs tycker jag och inte alltid samma gamla vanliga kryddning....
Vi hade tzatziki till oxå och det va super!!!!!!


4 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g nötfärs (eller lammfärs)
1 tsk salt
1 krm svart peppar
3 msk hackad koriander eller persilja
1/2 tsk sambal olek
1 dl mellanmjölk eller matyoghurt
1 msk flytande margarin

Bön och couscoussallad:
1 paprika
2,5 dl vatten
2 dl couscous
1 burk svarta bönor
1 msk olivolja eller flytande margarin
3 msk koriander eller persilja
Salt och peppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda hacker med färs, salt, peppar, örtkrydda, sambal och mjölk eller yoghurt till en slät massa. Forma till 12 ovala biffar och stek i fettet.

Skär paprikan i tärningar, koka upp vatten, lägg i paprikan och låt koka i några min. Blanda ner couscousen och avsköljda bönor. Ta av grytan från värmen och låt stå med lock i 5 min. Rör ner fett och örtkrydda och smaka av med salt och peppar.

//Anna-Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar