måndag 12 januari 2009

Afrikansk kycklinggryta

4 pers

1 1/2 kg kycklinglårfileér (eller tre stora filéer)
400 gr gul lök i klyftor (ca tre mindre lökar)
3 pressade vitlöksklyftor
2 hackade paprikor
1 purjolök, tunt strimlad
1 msk riven ingefära
2-3 msk currypasta
1 nypa spiskummin
2 burkar hela tomater
400 gr kokosmjölk
salt

Förslag på tillbehör:
Ananas i bitar
Cashewnötter eller jordnötter
Sultanrussin
Mango chutney
Banan i skivor
Gurka blandat med matyoghurt

Skär filéerna i 2 bitar. Stek i olja tills köttet fått fin färg runt om. Tillsätt lök, vitlök, paprika och purjolök och låt steka med under omrörning.
Blanda i kryddor och tomater, låt grytan koka sakta till köttet är helt genomkokt.
Tillsätt kokosmjölken, blanda väl och låt koka upp. Red om grytan känns för tunn.
Smaka ev av med mer currypasta eller andra kryddor. Servera med ris eller couscous + tillbehören.

//Anna-Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar